Glutenvrije pannenkoeken

 

Glutenvrije pannenkoeken zijn geschikt voor mensen met een allergie voor gluten. Daarom geven we hier een recept om de lekkerste pannenkoeken te bakken met boekweitmeel. Zijn gluten geen probleem, maar wil je toch gezondere pannenkoeken maken dan de ‘gewone’ pannenkoeken, vervang het boekweitmeel dan door speltbloem.

Ingrediënten om 8 glutenvrije pannenkoeken te bakken:glutenvrije pannenkoeken
  • 250 gram boekweitmeel
  • 500 ml  water, geitenmelk of karnemelk
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • olie/boter

 

Bereidingswijze glutenvrije pannenkoeken:

Doe alle ingrediënten, behalve het water of de melk in een beslagkom. Voeg beetje bij beetje het waterof de melk toe voor een mooi glad beslag. Begin met de mixer op een lichte stand. Later kun je de mixer op hoog zetten voor het meest fijne resultaat. Pas de hoeveelheid water aan om dikkere of dunnere pannenkoeken te maken. Zelf gebruik ik iets meer water, om de pannenkoeken wat dunner te maken. Doe een klontje boter of een scheutje olie in een anti-aanbak koekenpan, en bak de pannenkoeken vervolgens op half-hoog vuur.

Alternatieven:

Het water kan je vervangen door melk, geitenmelk of karnemelk. Door de toevoeging van karnemelk wordt het beslag iets luchtiger, terwijl je niet die ‘echte’ karnemelksmaak proeft. Gewoon water is ook te vervangen door  licht bruisend bronwater.