Pannenkoeken bakken

Pannenkoeken bakken: het traditionele recept voor de meest simpele pannenkoeken vind je hier. Zonder poespas, gewoon lekker met poedersuiker of met stroop. Deze pannenkoek is  dé favoriet in mijn gezin, omdat iedereen ‘m kan beleggen met wat ‘ie lekker vindt. Het recept is voor 8 pannenkoeken.

Ingrediënten om 8 pannenkoeken te bakken:pannenkoeken bakken basisrecept
  • 200 gram tarwebloem
  • 1 mespunt zout
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 50 gram boter

 

 

Bereidingswijze:

Meng in een schone schaal de bloem met het zout door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren er boven. Voeg 2 dl. melk toe en roer dit alles met een garde of een mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe. Laat het beslag 30 minuten rusten. Verhit een klontje boter in een pan met anti aanbaklaag en schep met een soep opschep lepel het beslag in de pan Laat het beslag alle kanten uitvloeien door de pan scheef te houden. Bak de pannenkoeken op een halfhoog vuur aan beide zijden licht bruin. Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water.

Alternatieven:

Het water kan je vervangen door melk, geitenmelk of karnemelk. Door de toevoeging van karnemelk wordt het beslag iets luchtiger, terwijl je niet die ‘echte’ karnemelk-smaak proeft. Gewoon water is ook te vervangen door  licht bruisend bronwater.